Skip to main content

Wat werkt het beste voor Facebook Advertenties?

By 4 augustus 2014april 7th, 2015Online marketing
facebook advertenties

Facebook Advertenties wordt steeds meer gebruikt om producten/diensten bij specifieke doelgroepen te promoten. Het voordeel ten opzichte van een Google Adwords advertentie is dat je niet alleen op de zoekterm kunt filteren, maar je ook een doelgroep van tevoren uit kan kiezen. Een voorbeeld: verkoopt u bijvoorbeeld custom baby rompers? Dan is uw doelgroep waarschijnlijk een vrouw tussen de 25 en 35. U kunt nog verder selecteren en alleen vrouwen selecteren die praten over het onderwerp ‘custom rompers’. Op deze manier kunt u uw doelgroep heel gemakkelijk selecteren.

Wat werkt het beste op Facebook?

De mogelijkheden en regels van Facebook advertenties veranderen razend snel. Het is een erg dynamisch programma wat constant in ontwikkeling is. Een paar richtlijnen om zelf een advertentie opzetten die werkt:

  • Gebruik een pakkende, relevante afbeelding met een klein beetje tekst (maximaal 20% van de afbeelding). De foto is het belangrijkste element van je advertentie.
  • Vermeld altijd een duidelijke, eenvoudige ‘call to action’ in je advertentie. Bijvoorbeeld: Pak je korting, boek je reis, koop nu, etc. Zo weten je potentiële klanten wat ze moeten doen.
  • Verkoop je een bekend merk? Vermeld dat dan altijd in de titel of tekst van de Facebook advertentie.
  • Wijs duidelijk op de voordelen (kenmerken, kortingen, speciale actie) van je product.
  • Verkoop je iets? Maak dan duidelijk wat de prijs ervan is, of geef aan dat je iets verkoopt. Je kan daarmee geld besparen door het vermijden van klikken van mensen die op zoek zijn naar gratis spullen.
  • Maak de bestemmingspagina van de link in je advertentie relevant. Zorg voor goede inhoud. Probeer niet om het verkeer naar je homepage te leiden, maar naar een speciale landingspagina over je product waar direct duidelijk is wat de voordelen zijn als je jouw product koopt.
  • Houd de frequentie in de gaten van het aantal keren dat iemand je advertentie heeft gezien. Hoe hoger deze is, hoe vaker de advertentie door dezelfde persoon is gezien. Je advertentie scoort dan waarschijnlijk minder goed.
  • Breng wat tijd door om de juiste doelgroep te fine-tunen. Targeting is waarschijnlijk de meest kritische component van succes met Facebook Ads. Maak inzichtelijk wie je kopers zijn en richt je alleen op die groep.
  • Zo nu en dan lanceert Facebook nieuwe manieren om te adverteren op hun site. Test deze dan zo snel mogelijk! De eerste maanden is het aantal kliks veel hoger. Dat komt omdat de zogenaamde ‘banner-blindheid’ nog niet heeft toegeslagen.

Dit zijn de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Vergeet niet om te blijven testen. Test verschillende campagnes naast elkaar en experimenteer met doelgroepen en afbeeldingen. Denk vooral niet dat je wel weet wat de beste afbeelding of tekst is voor je doelgroep. Denk niet dat je weet wat het beste beeld te gebruiken of wat is de perfecte publiek. Houd voortdurend testen van foto’s , kopieën en doelstellingen om de beste prestaties te bereiken .

Meer weten?

U kunt bij DinD een website laten maken, maar bijvoorbeeld ook uw campagne bij Google Adwords of Facebook. We ontwerpen en testen de campagne voor u zodat u de beste resultaten kunt bereiken. Heeft u vragen of wilt u weten hoe het werkt? Neem dan vrijblijvened contact op.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.