Skip to main content
uitneembare visitekaartjes

Maak jouw visitekaartje zo speciaal, dat mensen hem willen houden. Neem geen genoegen met een standaard kaartje, maar neem die extra stap.

Het ontwerp visitekaartje ziet er waarschijnlijk heel behoorlijk uit. Maar je bent nog steeds niet helemaal blij mee. Op de een of andere manier ontbreekt de wow-factor. En je krijgt het gevoel dat een groot deel van de visitekaartjes die je uitdeelt, bij de ander zo in de prullenbak belandt.

Vandaag een paar ideeën voor je, om over jouw visitekaartje na te denken. Til je ontwerp boven de norm, maak het onderwerp van gesprek, en zorg ervoor dat mensen het begeren. Geheid dat jouw visitekaartjes de volgende keer niet worden weggegooid.

01. Maak gebruik van illustraties

uniek illustratie visitekaartje

Je hoeft zelf geen kunstenaar te zijn, maar als je een beetje talent voor kunst hebt, waarom zou je dan niet gebruiken op je persoonlijke visitekaartje? Ben je zelf niet kunstzinnig aangelegd, waarom niet iemand opdracht gunnen? Budget tip: studenten illustratie van Willem de Kooning academie.

Dit zal jouw visitekaartje transformeren naar een waar kunstwerk. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat mensen jou herinneren. En dat kan wel eens belangrijk zijn in de toekomst als iemand een opdracht heeft.

02. Varieer met de vorm

ronde visitekaartjes

Visitekaartjes hoeven echt niet altijd rechthoekig te zijn. Het kiezen van een ongebruikelijke vorm zorgt er gelijk voor dat jouw visitekaartje opvalt.

03. Maak het leuk

Van binnen zijn we allemaal kinderen. Geef ons iets om mee te spelen en de kans dat we het weggooien is veel minder groot. En intussen is de presentatie van uw persoonlijkheid en creativiteit veel sterker. Hierboven een geweldig voorbeeld van Lukas Novotny, een ontwerper gevestigd in Londen. De voorzijde van zijn visitekaartje heeft een beweegbare strip: trek het uit en een overzicht van zijn creatieve proces wordt onthuld. Het is een simpel idee, maar heerlijk uitgevoerd.

04. Maak het grappig

humor visitekaartje

Gevoel voor humor werkt altijd. En je hebt gelijk een ijsbreker voor een gesprek. De humor in dit dubbele visitekaartje is subtiel, maar des te meer effectief.
Natuurlijk is het belangrijk om de juiste toon te treffen en origineel te zijn. Als je overkomt als beledigend of (misschien wel het ergste van alles) niet grappig – werkt het tegen je. Dus test je grap voordat je nieuwe kaartjes laat drukken. Bij twijfel, niet doen.

Gebruik een foto

foto op visitekaartje

Het is vaak moeilijk voor mensen om een naam te hangen aan een gezicht. Zeker als je de persoon een visitekaartje heeft gegeven, maar je die lang niet meer hebt gesproken. En die persoon kan in de tussentijd tientallen (of zelfs honderden) andere hebben ontmoet, voordat er een opdracht is. Dus maak het makkelijk voor hun, en plaats je foto op de kaart samen met jouw gegevens.

Wil jij ook betere visitekaartjes? Neem eens vrijblijvend contact op

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.