De top 5 rebranding en nieuwe logo’s van 2020, die ik persoonlijk het leukst vind.
Ik ben zelf gevestigd in Nederland, dus beginnen met een Australische rebranding is een beetje ver van wat ik normaal zie, maar het is een geweldige om mee te beginnen.
De rebranding van de Australian Energy Foundation
Een nieuwe naam en een nieuw logo voor de Moreland Energy Foundation. Het is veel moderner en geeft veel energie aan het merk en zijn mensen.
Het oude logo van de Moreland Energy Foundation. Een erg gedateerde look en onduidelijk wat ze doen.
Het nieuwe logo van de Australian Energy Foundation. Het straalt energie uit en ziet er modern uit.
Herontwerp van het Accor merk
De Accor groep bevat meer dan 50 merken en bedrijven: hotels, clubs, restaurants, co-working en tech-startups. Maar de consument ziet dit niet.
Het oude logo van Accor voelt wat gedateerd, maar de zwaan is een opvallend en kenmerkend icoon.
Het merk wil zijn positie als toonaangevend luxe- en lifestyle-horecamerk verduidelijken. Het oude logo past daar niet zo goed bij.
De naam Accorhotels werd vereenvoudigd tot Accor. Zodat het makkelijker wordt om een paraplu merk te worden, waaronder diverse uitingen zijn vertegenwoordigd.
Het nieuwe Accor logo is een monogram. De ‘A’ wordt gecombineerd met de zwaan, een historisch symbool van het merk, in 1 uniforme vorm. Je kan het zien het als een zegel van uitmuntendheid.
De nieuwe merk identiteit heeft een nieuw high-end kleurenpalet en verfijnde afbeeldingen. Een mooie stap in de positionering van dit merk.
En het levert ook geweldige resultaten op. De onmiddellijke impact binnen vier dagen na lancering van de nieuwe identiteit:
• 7x meer vermeldingen op sociale media ten opzichte van het dagelijkse gemiddelde
• 75k + social media-engagementen
• 1 miljard (potentiële) impressies
De marketing materialen hebben ook een upgrade gekregen en zien er veel moderner & luxer uit.
Google Maps rebrand
Het is alweer het 15-jarig jubileum van Google Maps. En onlangs hebben ze een revitalisering gedaan met een nieuw app-ontwerp en een fris logo. In plaats van een kaart met een weg en een gevallen speld, is het nieuwe logo nu een meerkleurige speld.
Hoewel het oude logo er te druk uitzag, ziet het nieuwe er veel strakker uit.
Nissan rebrand
Nissan heeft onlangs een update van hun logo gedaan. Het nieuwe ontwerp is futuristisch en minimaal, en scheidt van de oude verouderde, gesimuleerde chromen 3D-look en feel. De letters zijn ook aangepast en zijn nu dunner en meer uit elkaar.
Het is in lijn met wat het nieuwe logo wat door BMW is gemaakt. Je kunt zeker een trend zien in de autodesign-industrie om hun merkimago te moderniseren door eenvoudigere vormen te gebruiken.
BMW redesign
Het BMW-logo, dat dateert uit de start van het bedrijf in de jaren dertig, is opnieuw ontworpen. Ze hebben het wit en blauw behouden, wat symbolisch staat voor een propeller op een blauwe lucht. Dit verwijst naar hun geschiedenis als vliegtuigfabrikant. De kleuren verwijzen naar de regio waar ze vandaan komen. Gecombineerd vormt het de basis van een geweldig merkverhaal.
Dit frisse ontwerp behoudt de cruciale onderdelen, maar wist de dikke zwarte rand. Het logo is eigenlijk transparant, waardoor het er anders uitziet, afhankelijk van de kleur van de auto waarop het staat. Er is dus ook veel meer dynamiek.
Zoals je misschien merkt, is de naam verdwenen. Het bedrijf vereist het niet in het logo, omdat hun merk zo sterk is geworden dat het niet meer nodig is.
De trend van platte logo’s werd ingezet door MINI. In juni 2015 was het een van de eerste automerken die zijn logo veranderde in een plat ontwerp. Het nieuwe, minimale logo is een 2D, monochrome versie van het dubbelvleugelige symbool uit de jaren 80.
En een persoonlijk project waaraan ik heb gewerkt, is de rebranding van mijn werkgever Karo. De rebranding is gedaan met Studio C (Denemarken).
Het oude logo
Het nieuwe logo valt zeker op in de farma industrie.
Werp eens een kritische blik op jouw merk. Is het misschien toe aan een rebrand?