Skip to main content

Mijn favoriete kleine bedrijven op dit moment op Instagram

Ik kom elke dag veel verschillende merken tegen op Instagram. Sommige merken doen het goed, andere wat minder. Vandaag deel ik 5 kleine bedrijven die ik heb ontdekt, die me opvielen. De foto’s die deze merken op hun Instagram hebben gezet, waren een eerste stap om mij te overtuigen om hun website te bezoeken en wat meer over dat merk te weten te komen. Instagram kan een geweldig hulpmiddel zijn voor kleine bedrijven om hun producten en diensten te presenteren aan een klein, toegewijd publiek, zonder dat het eruit ziet als een voor de hand liggende advertentie.

NO1

33 Acres Brewing Company – een ambachtelijke bierbrouwerij in Vancouver.

Instagram strategie: The 33 Het merk Acres valt echt op op Instagram. Hun merkidentiteit is te zien in elke foto die ze delen. De look en feel zijn consistent en maken het merk onvergetelijk. Hun feed verbeeldt een bepaalde stemming; eenvoudig en gezellig.

NO2

Huge – een digitaal bureau uit New York. Ze posten over digitale marketing, design en strategie.

Instagram strategie: Huge is een merk dat visuele content van hoge kwaliteit laat zien en inspiratie geeft voor grafisch ontwerp. Wat ze vooral goed doen, is laten zien dat er echte mensen achter het merk zitten.

NO3

Onnit – een in de VS gevestigd supplementbedrijf.

Instagram strategie: Terwijl Onnit supplementen verkoopt, geven ze waarde aan hun publiek door middel van informatieve posts en video’s – bijvoorbeeld door te laten zien hoe je bepaalde oefeningen moet doen. De sterk contrasterende zwart-witte kleuren van het merk komen in elke post terug, waardoor ze consistent overkomen.

NO4

Osprey Packs – een rugzakproductiebedrijf uit Californië, VS.

Instagram strategie: De feed van Osprey geeft een gevoel van avontuur en reislust, door middel van foto’s van klanten in de natuur die hun backpacks gebruiken.

NO5

WeWork – een bedrijf dat gedeelde werkplekken verhuurt voor startups en kleine bedrijven.

Instagram strategie: De Instagram-feed van WeWork bevat creatieve interieurs van hun verschillende kantoren en enkele motiverende citaten. Het geheel geeft de sfeer weer van hoe het zou zijn om in hun kantoren te werken.

Tip: Elk bedrijf moet opvallen op het sociale platform dat ze gebruiken. Je moet een unieke visuele stijl ontwikkelen die onmiddellijk herkenbaar is telkens wanneer een gebruiker een bericht in zijn nieuwsfeed ziet. Alleen al door een foto te zien, zou het een merk moeten triggeren.

Als het om foto’s gaat, brainstorm dan over hoe je gezien wilt worden en kies foto’s die bij die stijl passen. Probeer bij het bewerken van je foto’s vast te houden aan een of twee filters, zodat je foto’s er consistent uitzien en van hetzelfde merk zijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.